Dit opvallende resultaat komt uit het onderzoek van Monsterboard: Dertigers Dillemma Test. 5053 millennials hebben de test ingevuld waardoor hun gevoelens en twijfels aan het licht werden gebracht. 80% van de mannelijke respondenten en 87% van de vrouwelijke respondenten zou wel iets willen veranderen aan hun leven. Dit heeft betrekking op zowel werk- als privévlak.

 

Millennials leggen de lat erg hoog. Het ‘is dit alles?’ gevoel dat zij ervaren wordt voornamelijk veroorzaakt door een negatieve realitycheck. De hoge verwachtingen die zij hebben over werk en privéleven, komen vaak niet overeen met de realiteit. Na de studiefase volgt niet meer zo snel de gezinsfase, het is voor millennials normaal om eerst 5 tot 15 jaar te werken. Daardoor zijn ze vaak enkel verantwoordelijk voor het eigen onderhoud en niet voor dat van gezinsleden. Dit brengt hen veel vrijheid en ruimte voor zelfreflectie.

 

Er zijn diverse factoren die de hoge verwachtingen creëren. In de opvoeding van millennials stonden de behoeften en ontwikkeling van het individu centraal. Zij zijn opgegroeid met het ‘the sky is the limit’ idee door een ongekende welvaart. De keuzemogelijkheden zijn door de jaren heen enorm toegenomen en er is altijd wel iets nieuws te ontdekken of ervaren. Tevens worden ze door social media constant geconfronteerd met het succes van anderen.

 

Gian Zandonà, managing director van Monsterboard, vindt het geen wonder dat millennials twijfelen: “De mogelijkheden die op het pad komen zijn zo enorm, dat het bijna vanzelfsprekend is dat je je afvraagt of je wel de juiste keuze hebt gemaakt. Het gras lijkt aan de overkant altijd groener. Het is voor millennials én hun werkgevers vooral belangrijk in gesprek te blijven en van elkaar te weten dat er twijfels zijn. Want bij een tevreden millennial die lekker in z’n vel zit, is iedereen gebaat.”

 

Voor werkgevers zijn de percentages terecht alarmerend. De beroepsbevolking zal in 2020 voor 35% uit millennials bestaan, in 2025 zelfs voor 50%! Als het werkplaatje niet overeen komt met de realiteit, is het voor een millennial gemakkelijk om de baan op te zeggen en het over een andere boeg te gooien. Ze hebben immers veel bewegingsruimte hierin vanwege de opties en keuzevrijheid. Het is dus van belang om de bewegingsruimte binnen de organisatie te bewaken om het verloop te verminderen.

 

GreenGenius is gespecialiseerd in het maken van duurzame matches tussen hoogopgeleide, technische jongeren en organisaties. Onze GreenGeniussen kennen we door en door en daarom weten we waar zij behoefte aan hebben. We brengen de ambities, organisatiecultuur, visie, team en werkzaamheden van een organisatie in kaart. Daardoor kunnen wij de juiste persoonlijkheid, talenten en kennis in een organisatie toevoegen.

 

Bent u benieuwd hoe GreenGenius uw organisatie kan helpen met het vinden van jong, technisch talent?

Lees hier meer over GreenGenius

 

 

Bron