Uit het jaarlijks onafhankelijk onderzoek door Robert Half (bureau voor gespecialiseerde arbeidsbemiddeling) is gebleken dat maar liefst 93% van de Nederlandse managers het moeilijk vindt om gekwalificeerde kandidaten te vinden.

 

Nog niet eerder was dit percentage zo hoog. 64% van de ondervraagde managers met wervingsbevoegdheid gaf in het onderzoek aan dat het vinden van goede mensen nu moeilijker is dan vijf jaar geleden.

 

Tijd voor vernieuwing

Volgens de onderzoekers betekenen deze resultaten dat werkgevers het niet meer redden met verouderde werving- en selectiemethoden. Managing director voor Robert Half, Frédérique Bruggeman, zegt hierover het volgende: “De vierde industriële revolutie en druk op de arbeidsmarkt ontketenen een war on talent waarin werkgevers moeten kiezen voor een duidelijke retentie- en talentmanagementstrategie.”

 

Investering < resultaat

Het kost uw organisatie natuurlijk behoorlijk wat tijd om een goede talentmanagementstrategie te implementeren. Het is een structurele verandering in het recruitmentproces waar u de juiste middelen voor nodig heeft. Maar, wat gebeurt er als u het niet doet? Een wetenschappelijk onderzoek van Harvard wijst uit dat de kosten van een ‘mis-hire’ minimaal drie tot vijf keer het jaarsalaris van de medewerker zijn.

 

Talentmanagement

Wilt u weten hoe u talentmanagement kunt toepassen binnen uw organisatie? Download dan de gratis whitepaper waarin wij in vier stappen uitleggen hoe u talent kunt aantrekken, behouden, motiveren en ontwikkelen.

 

Download de whitepaper ‘Talentmanagement in 4 stappen’

Vul hier uw naam en e-mailadres in en ontvang direct de whitepaper.

 

Bron