We hadden het grootste vertrouwen in onze GreenGeniussen toen we ze de Escape Room in lieten gaan op de GreenGeniusdag van november, want what’s in a name? Het team werkte geweldig samen en haalde het beste in elkaar naar boven waardoor ze ruim voor tijd konden ontsnappen uit deze kelders aan de Oude Gracht in Utrecht.

 

Teambuilding, ontwikkeling en uitwisselen van ervaringen staan centraal tijdens de maandelijkse GreenGeniusdag. Eenmaal per maand nodigen we iedereen uit voor een dagvullend programma, zo ook op woensdag 8 november. 

Een training over time management nam een groot deel van de middag in beslag. Hoe kun je beter plannen en prioriteren? Hoe creëer je rust in jezelf om je werk zo goed en prettig mogelijk te doen? Er vallen al te veel hoog opgeleiden techneuten uit met een burn out, we willen uiteraard niet dat dit ook met onze GreenGeniussen gebeurt.

Aangezien er vier nieuwe GreenGeniussen zijn aangenomen, was er ’s middags ook ruimte voor een ronde tafel gesprek waar het uitwisselen van ervaringen centraal stond. Waar kom jij je bed voor uit? Hoe ziet jouw ideale baan eruit? Waar krijg jij nu echt energie van? En wat is jouw passie? De een heeft thuis een doos staan waar een 3D printer van kan worden gebouwd. De ander brouwt zelf bier. De derde heeft een gezonde verslaving: zoveel mogelijk reizen omdat je dan echt jezelf leert kennen. De vierde volgt intensief het nieuws en de (lokale) politiek.

Opvallend was dat ook deze GreenGeniussen zeer veelzijdig zijn. Breed geïnteresseerd, breed ontwikkeld, heel nieuwsgierig. En als ze specialist zijn, dan willen ze dat specialisme op zoveel mogelijk fronten in kunnen zetten. Eigenlijk helemaal niet verrassend, want dat is precies wat we als GreenGenius ook zijn.

Ja, we hebben het ook over werk gehad natuurlijk. Zo herkenden de GreenGeniussen in elkaar dat ze meer Out of the box dachten dan sommige collega’s (en leeftijdgenoten overigens ook) op het werk. Out of the box? Ik zie zelfs geen box, zo zei er eentje. En hoe ga je als Millennial dan om met deze situatie? Geduldig uitleggen waarom jij denkt dat het beter kan op een andere manier. En soms een paar keer, was het simpele antwoord.

Geheel in stijl – work hard play hard – sloten we dag af met een borrel. Volgende maand proosten we weer graag met hen en nieuwe GreenGeniussen die we dan aan boord hebben. Misschien wel eentje die bij jou aan de slag is gegaan?