December is voor veel organisaties een rustige maand. Projecten lopen ten einde en nieuwe uitdagingen starten vaak pas in het volgende jaar. Werknemers nemen hun resterende vrije dagen op, blikken terug op het afgelopen jaar en maken goede voornemens voor 2019. Voor andere organisaties is het nu juist heel druk omdat zij te maken hebben met de commerciële kant van de feestdagen, of omdat ze bepaalde deadlines moeten halen. Werknemers ervaren daar de stress van.

 

Of het nu opvallend rustig op opvallend druk is in een organisatie, december geeft genoeg aanleidingen voor medewerkers om hun baan te evalueren. Meer focus op ontwikkeling of het vinden van een andere baan staan vaak hoog op het lijstje van goede voornemens.

 

Stijgende ontevredenheid

Vorig jaar bleek uit een onderzoek van Loonwijzer en Monsterboard dat de ontevredenheid over het totaalplaatje ‘werk’ met 14% is toegenomen. Eén op de zes geeft nu aan binnen een paar weken graag van baan te willen wisselen. Ontevredenheid heeft de neiging om uit te groeien tot een onvermijdelijke oproep tot verandering, die je op een gegeven moment niet langer kunt negeren.

 

Minder concurrentie

Maar waarom is solliciteren in deze maand gunstig? De concurrentie op de arbeidsmarkt is in december laag. Daardoor hebben mensen in deze maand een grotere kans op een succesvolle sollicitatie dan in de eerste maanden van 2019, wanneer het aantal sollicitaties flink stijgt. Ook willen veel mensen graag zo vroeg mogelijk in het nieuwe jaar starten met hun nieuwe uitdaging, waardoor ze dus ook eerder moeten solliciteren.

 

Aantrekken en behouden

Sander de Bruijn, Marketing Directeur Monsterboard: “De arbeidsmarkt is volop in beweging. Dus focus je als werkgever niet alleen op het aantrekken van talent, maar ook op de tevredenheid van je huidige medewerkers. Zorg dat je arbeidsvoorwaarden op orde zijn, dat er een goede sfeer is, dat het duidelijk is welke bijdrage jouw organisatie en mensen leveren aan de maatschappij en dat je werknemers de kans krijgen zich te ontwikkelen.”

 

Bron