Talenten zijn vaak dichterbij dan je denkt. Waarom een vermogen besteden aan de zoektocht naar dat ene talent, terwijl je de geschikte persoon voor een nieuwe functie misschien al in huis hebt?

 

In de ‘war on talent’ waar we ons in bevinden, hebben sollicitanten vaak meerdere opties om uit te kiezen. Wanneer zij beschikken over een aantal waardevolle eigenschappen, zal er voor ze gevochten worden. Een bedrijf moet dan flink investeren om zo iemand binnen te halen. Vaak wordt er in deze strijd het eigen kapitaal over het hoofd gezien.

 

Door de snelle ontwikkelingen in technologie en maatschappij veranderen businessmodellen constant. Organisaties moeten daardoor flexibel zijn en vragen dit ook van hun medewerkers. Kwaliteiten als sociale toegankelijkheid, zelfdiscipline en leergierigheid zijn hierbij benodigd. Wanneer je medewerkers over deze competenties beschikken, kunnen ze meebewegen en multi-inzetbaar worden.

 

Middels interne opleiding kan je zo’n medewerker, die al een aantal jaar ervaring heeft binnen je bedrijf, eenvoudig laten doorstromen naar een nieuwe functie. Door je eigen personeel ontwikkelingsmogelijkheden te binnen, bied je ze meteen ook een stukje toegevoegde waarde. Zo creëer je duurzaam personeel die met je organisatie meegroeien. Vergeet niet dat ook je huidige medewerkers bij je binnen zijn gekomen als ‘nieuw talent’.

 

Zeker voor sectoren waarin een grote krapte is, zoals techniek en ICT, kan een inventarisatie van eigen personeel waardevolle inzichten en mogelijkheden bieden. Wanneer helder is over welke talenten, persoonlijke eigenschappen en vaardigheden je medewerkers beschikken, weet je ook of er eventueel iets ontbreekt en wat dat precies is. Deze manier van het inzetten van eigen kapitaal kan je organisatie veel geld besparen: nieuw is niet altijd beter.

 

GreenGenius kan je helpen met het inventariseren van ambities, organisatiecultuur, visie, team en werkzaamheden op verschillende niveaus. Op basis daarvan stellen we vast welke persoonlijkheden, talenten en kennis er nodig zijn zodat je organisatie zijn (korte- of langetermijn)doel kan bereiken. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Deel uw uitdaging!

 

Bron