Finn is in september 2018 gestart op zijn project bij Movares. Hij is op de afdeling Wegen, (light)Rail en Dijken werkzaam als 3D modelleur. Hij ontwerpt en modelleert voor allerlei verschillende projecten en mocht zelfs zijn bijdrage leveren aan één van de grootste infrastructurele projecten van Nederland: een tender van de A9.

 

Finn mocht bij Movares direct op cursus om te leren werken in Civil3D: een complex programma waarmee elke vorm van lijninfrastructuur ontworpen kan worden. Hij leerde de informatie gelijk toe te passen op verschillende projecten, waardoor hij het snel onder de knie kreeg.

 

Grote en kleine projecten

Binnen een paar maanden heeft hij al zijn bijdrage kunnen leveren aan meerdere projecten. In een klein project mocht hij bijvoorbeeld in 2D complexe dwarsprofielen van infrastructurele ontwerpen modelleren, en al gauw daarna was hij bezig met 3D berekeningen en ontwerpen voor een groot project.

Finn had geluk, want hij mocht ook al meteen meewerken aan een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland: een tender (een aanbesteding) van de A9, waarbij normaal gesproken enkel de meer ervaren werknemers worden ingezet. Movares werkt samen met Fluor en Ballast Nedam aan dit enorme project waarbij verbredings- en knelpuntenoplossingen worden ontworpen.

“Gedurende het project kwam ik er al snel achter hoe belangrijk mijn rol is binnen een project en hoe multifunctioneel het ontwerp programma Civil3D is, waarmee ik leer ontwerpen. Voor de kostenramer, hoofdontwerper en faseringsplanner kon ik vele nuttige werkzaamheden uitvoeren, zoals volume berekeningen maken van een ontgraving of een voorontwerp maken van een gehele fasering.”

 

De werkdag van Finn

Finns gemiddelde werkdag bestaat uit veel verschillende werkzaamheden en dagelijks overleg op verschillende locaties, waardoor geen enkele dag hetzelfde is. Dat is ook waarom hij het enorm naar zijn zin heeft bij Movares.

“De afwisseling van werkzaamheden en -plekken bevalt mij goed én de GreenGenius Mini Cooper maakt dat alleen maar makkelijker en leuker. Dit is ook één van de redenen waarom ik erg content ben met mijn keus om bij GreenGenius te werken. Naast de Mini bevalt de persoonlijke begeleiding ook goed; de collega’s van GreenGenius staan altijd voor mij klaar en je kan met de kleinste vragen bij ze terecht, dat waardeer ik enorm.”

 

Bredere kijk op carrièrekansen

“Zelf had ik nooit zomaar op de vacature “Innovatieve 3D modelleur” gereageerd, gezien ik Hydraulic Engineering heb gestudeerd aan de TU Delft. Maar de bredere kijk van GreenGenius op carrièrekansen, heeft mij geholpen om te durven proeven van de verschillende richtingen die ik op kan gaan. Hierdoor heb ik een passende keuze gemaakt en ben ik nu bij Movares dagelijks bezig met iets dat mij enorm interesseert en mij nooit zal vervelen.”

“Naast de fulltime drukte op het werk is het ook belangrijk om je eigen voortgang te kunnen analyseren. De momenten met mijn persoonlijke coach vind ik daarom erg belangrijk. Ze laten mij reflecteren op mezelf en mijn werk en zetten alles goed in perspectief, waardoor ik mijn loopbaan beter inzichtelijk heb en weet waar ik mijn aandacht in moet stoppen. Ook weet ik nu beter wat ik wil qua carrière en of ik op mijn plek zit, wat dus zeker het geval is momenteel!”

 

Lees ook over GreenGenius Pim:

Pim: Systems Design Engineer