Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. Het allereerste GreenGeniusweekend! Op vrijdagmiddag 8 juni vertrokken de Geniussen vanuit hun werkplek naar Purnode, in de Belgische Ardennen. Daar stond ze een weekend vol activiteiten, uitdagingen, leermomenten en gezelligheid te wachten.

 

In maart vond de Kick-Off plaats van de GreenGeniusAcademy: een driejarig opleidingstraject dat parallel loopt aan het programma dat zij volgen. Hier worden de talenten en persoonlijkheden van onze young professionals in de praktijk gebracht en verder ontwikkeld. De groep heeft elkaar door dit traject al leren kennen tijdens de verschillende GreenGeniusdagen en de terugkommomenten. Een goede basis voor het experience-weekend!

Het weekend werd afgetrapt met een uitgebreide barbecue bij het verblijf in de Ardennen. Daarna volgde al snel de eerste opdracht. In kleine groepjes moesten ze vuur maken, met alleen het materiaal wat ze hadden gekregen in een pakketje. Uiteindelijk werden de kleinere vuurtjes samengevoegd tot één groot kampvuur. Tijdens het kampvuur was er een kennismakingsopdracht, om elkaar op persoonlijk vlak nóg beter te leren kennen en onderling vertrouwen te creëren.

Op zaterdag moesten de Geniussen vroeg uit de veren om op avonturentocht te gaan. Met zijn allen trokken we de Belgische Ardennen in. Onderweg bepaalde de groep zelf de route op basis van een aantal afbeeldingen die ze hadden gekregen. Tijdens de tocht waren er ook weer verschillende opdrachten zoals het water oversteken door zelf een brug te maken of samen door een donkere, smalle grot kruipen. Na de ruim drie uur durende tocht konden ze even bijkomen tijdens de lunch.

Veel tijd om bij te komen was er niet, want de volgende activiteit stond al weer gepland: de High Events. Deze middag draaide alles om hoogte. Best uitdagend, met name voor degenen met hoogtevrees. De Geniussen beklommen een ladder van zes meter die rechtop werd gehouden door de andere groepsleden. Daarnaast legden ze allen een parcours op hoogte af en mochten ze tot slot een wedstrijdje kratjes stapelen houden. De winnaar stond uiteindelijk op 18 kratjes!

Na deze drukke en indrukwekkende dag was het tijd voor ontspanning. Eenmaal terug bij het verblijf werd er nogmaals gezamenlijk gebarbecued. Onder het genot van een drankje bij het kampvuur konden de Geniussen daarna met elkaar de dag doornemen. De volgende dag werd, na het ontbijt, het GreenGeniusweekend gezamenlijk afgesloten en reed iedereen in zijn/haar Mini weer naar huis.

Dit weekend stond in het teken van uitdaging en vertrouwen. De groei die de Geniussen doormaken tijdens het opleidingstraject is groot en goed zichtbaar geworden. Ze zijn niet bang om zichzelf uit te dagen en zichzelf open te stellen naar de groep. Ze leren veel van de begeleiders, van elkaar en van zichzelf. We kijken nu al uit naar het volgende GreenGeniusweekend!

Lees meer over de GreenGeniusAcademy