Sebastiaan heeft zich een jaar geleden aangesloten bij GreenGenius. Middels onze GreenGeniusAcademy krijgt hij de kans om zich te ontwikkelen op een manier die bij hem als persoon aansluit, wat voor hem de voornaamste reden was om hiervoor te kiezen. Wij spraken met Sebastiaan over zijn ervaringen…

 

“De eerste stappen in je carrière zijn enorm belangrijk”, vertelt Sebastiaan. “De meeste net-afgestudeerden komen vrij snel tot de conclusie dat niet alles zo uitgestippeld voor je is, zoals het tijdens je schoolleven was. Dat herken ik ook. Er wordt dan ineens van je verwacht dat je zelf doelen kan stellen en zelf je bijdrage kan bepalen en leveren. Zonder goede begeleiding is dat enorm lastig.”

“Toen ik over GreenGenius hoorde, dacht ik meteen dat het zou passen bij wie ik ben. Ik wil mezelf graag op mijn toekomst richten en me ontwikkelen op de manier die bij mij past. Vaak krijg je binnen een organisatie wel de kans om bepaalde opleidingen of ontwikkeltrajecten te volgen, maar die zijn er meestal op gericht om je beter in een bepaalde functie of rol voor hen te laten passen. Daarnaast focussen deze trajecten zich vaak op je ‘tekortkomingen’ of zwakkere punten, waarin je dan je aandacht stopt.”

“Dat past niet bij mij. Door GreenGenius leer ik mezelf beter kennen op een positieve manier. Waar ben ik goed in? Wat vind ik leuk? Wat moet ik doen om mijn talenten om te kunnen zetten in sterke punten? In mijn werk bij Bosch leer ik dit ook toe te passen. Zo ga ik bijvoorbeeld meer op zoek naar de uitdagende opdrachten waarin ik processen kan uitdenken. Dat is namelijk één van mijn sterktes.”

“Ik merk aan mezelf dat ik veel rustiger ben geworden, sinds ik op de GreenGenius manier aan mezelf werk. Ik heb onder andere geleerd om in te zien dat ik niet alles kan doen wat ik graag zou willen doen. Zaken zoals je stip aan de horizon bepalen en prioriteiten te stellen die daaraan bijdragen, helpen mij om ‘nee’ te zeggen tegen zaken die er niet mee in lijn liggen. Dit leer ik te vertalen in en te rijmen met de doelen van Bosch, wat er ook voor zorgt dat ik meer plezier uit mijn werk haal.”

“GreenGenius is voor technische starters zoals ikzelf écht een uitkomst. Het is een bepaalde ontzorging op meerdere manieren. Je krijgt bijvoorbeeld een vast contract waarmee je eventueel een huis kan kopen zodat je niet gedwongen bent om te huren. Je krijgt een prima startsalaris en een leaseauto. Je krijgt een persoonlijke coach die met je meedenkt over welke carrièrestappen voor jou het beste zijn en je krijgt de mogelijkheid om bij verschillende werkgevers aan de slag te gaan. Tel daar de intensieve persoonlijke ontwikkeling bij op, en je hebt een compleet pakket om je carrière goed te starten.”

 

Lees ook over GreenGenius Thijs en zijn project bij Royal Haskining