Goede voornemens, wie heeft ze niet?  Meestal is het doel van die goede voornemens: gezonder leven en minder stress. Dan neem je je dus voor om voortaan op zaterdag drie uur naar yoga te gaan, een maand geen alcohol te gaan drinken en meer te gaan sporten. En wat denk je?

 

Na een maand zijn deze goede voornemens jammerlijk verdampt. Rest je niets anders dan je te verheugen op die volgende vakantie. En tijdens het mijmeren op het strand of elders, je opnieuw voor te nemen om na de vakantie echt beter voor jezelf te gaan zorgen. En om dan na een paar weken vast te stellen dat …

 

Goede voornemens zijn niets anders dan met krachtige discipline te compenseren wat je niet bevalt aan jezelf. ‘Dan word ik een beter/gezonder/mooier mens.’ Een manier om nog meer te voldoen aan de opgelegde norm en waardering te oogsten.

 

Door niet voldoende van henzelf uit te kunnen gaan, niet de ruimte te krijgen om uit zichzelf te halen wat in ze zit, zien we veel jonge afgestudeerde techneuten in een burnout belanden. Nergens voor nodig, zo vinden wij bij GreenGenius. Door deze jonge ambitieuze en getalenteerde mensen als uitgangspunt te nemen, komen zij beter tot hun recht en in hun kracht te staan. En daar wordt iedereen beter van is onze vaste overtuiging. Dat lijkt ons stiekem toch wel een mooi goed voornemen voor 2019, toch?

 

Rest ons eenieder een jaar te wensen waarin we als mens en als organisatie het beste uit onszelf en elkaar halen.

 

Namens het GreenGenius team,

 

Rick Hermus, co-founder GreenGenius