Shell is jarenlang één van de meest favoriete werkgevers geweest voor technische studenten. Echter daalt die populariteit snel. Hoogopgeleide techneuten geven tegenwoordig de voorkeur aan duurzame bedrijven en willen niet werken voor een organisatie dat inzet op oude energiebronnen.

 

Veel techneuten willen niet geassocieerd worden met dit type bedrijven. Je draagt dan niet bij aan een betere en duurzame wereld. Het imago van Shell levert problemen op, op de arbeidsmarkt. Een student van de TU Delft zei het volgende hierover: “Wie bij Shell gaat werken, moet zich continu verantwoorden tegenover iedereen. Ik weet niet of ik dat over tien jaar nog aan kan.”

 

Onderzoeksbureau Universum doet ieder jaar een peiling onder technische studenten over de meest favoriete werkgevers. Shell zakte van plaats drie in 2015 naar plaats zeven in 2017:

 

 

De dalende populariteit kan snel grote financiële problemen opleveren voor Shell. Er bestaan ook twijfels over het besef van Shell rondom de veranderende maatschappij. Michiel Bots (21), afgestudeerd in Werktuigbouwkunde aan de TU Delft, laat Shell bewust liggen zolang zij niet serieus inzetten op duurzame energie: “Het bedrijf is eerder een remmer dan een aanjager van de energietransitie. Daarom is het voor mij een minder interessant bedrijf.”

Ondanks dat Shell deze daling niet als dermate bedreigend beschouwd, wordt er gesproken van een ‘structurele mentaliteitsverandering’. Met de ambitie om in 2050 volledig van olie en gas af te zijn, zullen fossiele organisaties moeten gaan inzetten op duurzame energie. Shell zegt daarmee bezig te zijn, maar stelt tevens dat de wereld nog decennialang olie en gas nodig zal hebben. Het is de vraag of Shell de toekomstige generatie werknemers hiervan weet te overtuigen…

 

Onverwachte concurrentie door disruptie

 

Bron