Door de huidige ontwikkelingen op technologisch gebied is er een ware schaarste ontstaan aan technici. Dit betekent dat het lastig is om technici naar uw bedrijf te trekken en nog lastiger is om hen te houden. Gelukkig is er een oplossing: talentmanagement.

 

Rorije (2015) geeft aan dat een groter tekort aan technici voorkomen kan worden als organisaties tijdig ingrijpen en focussen op de ontwikkeling van talentvolle individuen die over specifieke technische kennis en vaardigheden beschikken. Maar wat is ‘talent’?

 

Wat is talent?

Laten we talent op de eerste plaats niet verwarren met kennis of vaardigheden. Dat zijn resultaten van aangeleerd gedrag. GreenGenius gelooft dat talent een natuurlijk terugkerend patroon is van gedachten, gevoelens of gedrag dat productief ingezet kan worden.

Het is bijvoorbeeld een talent om van nature connecties te maken met mensen die je niet kent. Dit geeft het vermogen om een netwerk op te bouwen met specialisten die bereid zijn om je te helpen. Technici met deze eigenschap werken beter samen in teamverband en ontwikkelen zich sneller omdat ze openstaan om van anderen te leren.

 

Talentmanagement

Het herkennen van talent, betekent dat uw organisatie niet alleen op zoek gaat naar technici met bepaalde kennis of vaardigheden, maar ook naar personen die over het talent beschikken om zich van nature snel te ontwikkelen.

Vervolgens kunt u uw talentvolle technici ontwikkelen door hen te betrekken bij activiteiten zoals functieroulatie, ‘learning on the job’, projectopdrachten, ontwikkelingsprogramma’s binnen de organisatie, competentiemanagement en het creëren van leerplaatsen.

 

Talent behouden

Om talenten te houden, is het belangrijk hen de mogelijkheid te geven om zich te blijven ontwikkelen. Dit geldt extra voor de generatie millennials (geboren tussen 1980 en 2000). Voor hen zijn doorgroeimogelijkheden en het kunnen volgen van een opleiding over het algemeen belangrijker dan het hebben van leuke collega’s, een hoog salaris of zelfs het krijgen van een vast contract.

 

Talentmanagement toepassen binnen uw organisatie

Dit artikel is te kort om het complete proces van talentmanagement te omschrijven. Wilt u meer leren over hoe u talentmanagement kunt toepassen binnen uw organisatie? Download dan de gratis whitepaper waarin wij in vier stappen uitleggen hoe u talent kunt aantrekken, behouden, motiveren en ontwikkelen.

 

Download de whitepaper ‘Talentmanagement in 4 stappen’

Vul hier uw naam, organisatie en e-mailadres in en ontvang direct de whitepaper. Daarnaast ontvangt u eenmalig een e-mail waarin wij vragen wat u er van vond.