Door de snelle ontwikkelingen op economisch, demografisch en technologisch gebied stijgt de werkgelegenheid. Met name in de techniek. Organisaties die een tekort aan technici op de arbeidsmarkt ondervinden, staan voor de complexe uitdaging om talentvolle medewerkers te werven en binden.

 

Maar hoe kan je dat het beste aanpakken? Talentmanagement is het antwoord!

 

Waarom hebben we een nieuwe manier van ‘management’ nodig?

We bevinden ons momenteel in de grootste industriële revolutie van de afgelopen 200 jaar. De schaarste aan technici is nog nooit zo groot geweest. Op hetzelfde moment hebben we nu te maken met een nieuwe generatie werknemers waarbij de drang naar ontwikkeling en kennis zo groot is, dat weinig bedrijven in staat zijn hen te behouden.

Een groter tekort aan technici kan voorkomen worden als organisaties tijdig ingrijpen en focussen op de ontwikkeling van talentvolle individuen, die over specifieke kennis en vaardigheden beschikken.

 

Wat is talentmanagement?

Talentmanagement houdt in dat uw organisatie in staat is talent te herkennen, behouden, motiveren en ontwikkelen. Daardoor wordt u minder afhankelijk van de schaarste op de arbeidsmarkt en bent u beter in staat technici aan te trekken en uw huidige medewerkers te binden.

Er zijn verschillende middelen die een organisatie in kan zetten ten behoeve van talentmanagement. Denk bijvoorbeeld aan het herkennen van belangrijke talenten via het 9-grid model, de introductie van persoonlijke coaching of mentorschap en de implementatie van diverse ontwikkelingstrajecten.

 

Wat zijn de resultaten?

Een juiste inzet van talentmanagement kan uw organisatie helpen in de ‘war on (technical) talent’. In een korte tijd kunt u grote resultaten bereiken: u kunt effectief nieuwe talenten aantrekken en talentverloop voorkomen. Welke talentmanagementactiviteiten u daarvoor moet inzetten, is per organisatie verschillend. Het belangrijkste hierin is het kennen van uw medewerkers en het begrijpen waar de behoeften liggen.

 

Meer weten over talentmanagement en de verschillende -activiteiten? Download gratis onze whitepaper:

 

Lees ook:

10 redenen waarom millennials (niet) bij jou willen werken