Hoe weet je welke kandidaat bij jouw organisatie past? Op papier kan iemand zijn cv of motivatiebrief er enorm interessant en geschikt uitzien, maar in de praktijk heel anders uitpakken. Na een paar maanden realiseer je dan dat je toch écht de verkeerde kandidaat hebt gekozen. En dan zit je met een probleem…

 

Je hebt dit vast al weleens meegemaakt. Iemand verlaat de organisatie en de vacature van die functie wordt opnieuw online geplaatst. Meerdere kandidaten reageren op de vacature, maar jij hebt eigenlijk geen idee hoe je de juiste moet selecteren.

We hebben nieuws voor je: de sollicitatieprocedure met vacatures, cv’s en motivatiebrieven is officieel achterhaald. Zelfs het UWV beaamt dit. Het past simpelweg niet meer in deze tijd. Vanwege de snelle (technologische) ontwikkelingen kan het goed zijn dat een functie er over een paar jaar heel anders uitziet, of misschien niet eens meer bestaat.

Wat is écht belangrijk?

Om een duurzame werkrelatie tot stand te brengen is het daarom veel belangrijker om focus te leggen op talenten en persoonlijke eigenschappen van medewerkers, die weergeven in hoeverre iemand kan meebewegen met ontwikkelingen van een organisatie. Denk dus bijvoorbeeld aan leer- en aanpassingsvermogen, verantwoordelijkheidsbesef, discipline of sturingskracht. Dit soort kwaliteiten zegt veel meer over een persoon dan zijn/haar werkverleden of bepaalde studies.

 

De aloude combinatie van cv en motivatiebrief is niet meer voldoende om écht inzicht te krijgen in een persoon. Door talenten, persoonlijkheid, behoeften en intrinsieke motivatiefactoren te onderzoeken krijg je een goed beeld van iemand.

 

Sollicitatieprocedure 2.0

Bij GreenGenius hebben we nooit gebruik gemaakt van vacatures. We helpen organisaties door het in kaart brengen van de externe ontwikkelingen, het businessmodel, de visie, het team en de werkzaamheden. We stellen vast welke persoonlijkheid, talenten en kennis daar het beste bij past en maken vervolgens de juiste match.

 

Zoek je hoogopgeleid technisch talent of wil je weten wat GreenGenius specifiek voor jouw organisatie kan betekenen?

Beschrijf je uitdaging

 

Bron