Zou je je eigen top-performers nogmaals aannemen? Jan Beyen, Founder Connect Human Capital, zette zijn twijfels bij de waarde van een cv. Hij deed een experiment bij een klant die op zoek was naar nieuwe medewerkers.

 

Beyen had, zonder dat de klant dat wist, profielen van eigen medewerkers gebruikt om samen de doelgroep te kunnen schetsen. Het enige wat hij in de profielen had veranderd, waren de namen. De ervaring, diploma’s en achtergrond bleef gelijk.

 

Wat bleek? Van de tien profielen die werden voorgelegd aan het managementteam, werd tegen de vijf top-performers uit de organisatie unaniem ‘nee’ gezegd. De diploma’s en ervaring van de vijf low-performers lagen meer in lijn met hoe ze de ideale medewerker zagen. Die kregen allen een ‘ja’. 

 

Beyen schreef in zijn LinkedIn-post het volgende: “Het verbaast me nog steeds hoeveel potentiële kandidaten geen kans krijgen omdat ze niet het juiste cv hebben.” … “Deze oefening toont aan hoe vervormd onze criteria in de zoektocht naar medewerkers eigenlijk zijn. ‘Juist profiel’ en ‘juiste medewerker’, dat blijken toch twee heel verschillende dingen.”

 

Het papieren cv is in de laatste jaren veel bekritiseerd. Preselectieprocedures, videosollicitaties of social media accounts blijken beter weer te geven hoe iemand zal functioneren in een bepaalde baan. Een werkverleden lijkt hier minder bepalend in te zijn. LinkedIn-profielen zijn voor sommige werkgevers voldoende ter vervanging van het ‘ouderwetse’ curriculum vitae.

 

Bij GreenGenius geloven wij dat de aloude combinatie van cv en motivatiebrief niet meer voldoende zijn om écht inzicht te krijgen in een persoon. Door talenten, persoonlijkheid, behoeften en intrinsieke motivatiefactoren te onderzoeken krijgen wij een duidelijk beeld van iemand.

 

Wilt u meer weten over onze aanpak en de manier waarop wij duurzame matches realiseren? Neem contact op met Jasper Bakker (06-21394562) of deel uw uitdaging met ons via onderstaande knop.

Beschrijf hier uw uitdaging

 

Bron

 

Meer lezen?

Wie het individu centraal stelt, heeft de toekomst